апостериорен

фил. a posteriori (attr.)
* * *
фил. a posteriori (attr.)

Български-английски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • апостериорен — (лат а posteriori) фил што се засновува врз искуството, зависен од искуството …   Macedonian dictionary

  • апостериорен — прил. индуктивен …   Български синонимен речник

  • априорен — (лат а priori) 1. што им претходи на искуството и практиката, независен од нив, 2. самоволен, произволен, што е даден со некое предуверување, спрот апостериорен …   Macedonian dictionary

  • индуктивен — прил. апостериорен …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.